Juhlitaan.net - Suomalainen juhlaopasJUHLATEtsi     
yrityskategoria   yrityksen nimi   osoite / paikkakunta     
etsi   


Ristiäiset & Nimiäiset Ristiäiset & NimiäisetRippijuhlat & Aikuistumisjuhlat Rippijuhlat & AikuistumisjuhlatYlioppilasjuhlat & Valmistujaiset Ylioppilasjuhlat & ValmistujaisetKihlajaiset KihlajaisetHäät HäätHautajaiset HautajaisetVuoden Juhlat juhlatMuita Juhlia Muut juhlatJUHLISSA MUKANA
Yritysrekisteri YritysrekisteriYritysesittelyt YritysesittelytLiity rekisteriin Liity rekisteriinMUUTA HYÖDYLLISTÄ
Oppaat OppaatTärkeitä lomakkeita Tärkeitä lomakkeitaMatkakohteita MatkakohteitaJUHLITAAN.NET
Lisää suosikkeihisi OppaatTee aloitussivuksi Tärkeitä lomakkeitaLisää linkki / kuva MatkakohteitaMediakortti (PDF) ArtikkelitYhteydenotto Artikkelit

Juhlapukeutuminen

Juhlapukeutuminen
Miesten pukeutumisetikettiMUUTA HÄÄAIHEISTA

Hääopas
Tietoa avioliittolaista
Tietoa rek. parisuhteesta
Häät - Pro-Seremoniat
Juhlapukeutuminen
Miesten pukeutumisetiketti
Häämessut
Mietelauseita
Häämatkalle...
Hääsuunnittelijat
Tärkeitä lomakkeita
Morsiuspukugalleria
Morsiuspukugalleria 2
LiputusMUUT OPPAAT

Hääopas
Juhlapukeutuminen
Rek. parisuhde
Avioliittolaki
Liputustietoa
Valokuvaus
Pro-Seremoniat
Rapujuhlat
Vauvakutsut
Pukeutunimen erilaisiin tilaisuuksiin!

Tilaisuudet
Valmistautuminen eri tilaisuuksiin aloitetaan ottamalla huomioon:
• edessä olevan tilaisuuden luonne
• tapahtuman kellonaika
• osallistujat
• maan tavat
• mahdolliset kutsujan esittämät toivomukset

Kutsukortissa esitettyä toivomusta suositellaan noudatettavan. Jos et tiedä mitä kutsussa tarkoitetaan, ota selvää vaikka kysymällä itse kutsujalta.

Häät
Perinteisin miehen hääpuku on tumma puku, valkoinen paita ja taskuliina sekä hillitty solmio. Juhlavin hääasuista on frakki tai saketti. Jos sulhanen käyttää frakkia tai sakettia on suositeltavaa, että bestman sekä sulhasen ja morsiamen isät ovat pukeutuneet samoin. Jos myös vierailta edellytetään frakkipukeutumista, se on mainittu kutsukortissa.
Häävieraiden pukeutuminen noudattelee yleensä hääparin pukeutumista. On hyvä muistaa, että hääpari on juhlan keskipiste, joten vieraiden ei ole korrektia varastaa itselleen huomiota erikoisella pukeutumisellaan. Naisvieraan ei sovi pukeutua kokovalkoiseen.

Hautajaiset
Hautajaisissa kunnioitetaan vainajan muistoa pukeutumalla tummasävyisiin vaatteisiin. Tapa ei erottele lähiomaisia ja hautajaisvieraita, mutta on luonnollisesti tiukempi lähiomaisten suhteen. Suositeltava miesten hautajaisasu on tumma puku, valkoinen paita, musta tai tummasävyinen hillitty solmio. Naisten tulee välttää hautajaisissa huomiota herättäviä materiaaleja, asusteita ja koruja. Päähineenä voi käyttää suruhuntua, mustaa hattua tai huivia.

Muut perhejuhlat
Ristiäiset, merkkipäivät, lakkiaiset ja muut perhejuhlat ovat juhlatilaisuuksia, joissa myös vieraiden tulee kunnioittaa juhlan järjestäjiä omalla pukeutumisellaan. Arvokkaammissa juhlissa kuten syntymäpäivillä ja niihin liittyvillä onnittelukäynneillä on miehellä tumma puku ja naisella esim. jakkupuku.

Päivälliset
Virallisille päivällisille miehet pukeutuvat tummaan pukuun. Jos päivällisille on tarkoitettu asuksi smokki tai frakki on siitä yleensä maininta kutsussa. Kutsukortin tumma puku antaa naiselle monia mahdollisuuksia persoonalliseen juhlapukeutumiseen.

Akateemiset tilaisuudet
Akateemisten tapahtumien, kuten väitöstilaisuudet ja karonkka, pukeutumisesta on olemassa omat tarkat ohjeet. Tietoja ja oppaita saa tarvittaessa yliopistoilta

Markku Elonen
Pukuvuokraamo Paula Elonen Ky
elopa@saunalahti.fi

Copyright © 2002- LANIQAtuotanto   |   Tervasaarenkatu 3, 48910 Kotka   |   Puh. 0408653534  |  info [a] laniqa.com   |   Sivuston käyttöehdot

Sokos Hotel PresidenttiSokos Hotel Helsinki