Juhlitaan.net - Suomalainen juhlaopasJUHLATEtsi     
yrityskategoria   yrityksen nimi   osoite / paikkakunta     
etsi   


Ristiäiset & Nimiäiset Ristiäiset & NimiäisetRippijuhlat & Aikuistumisjuhlat Rippijuhlat & AikuistumisjuhlatYlioppilasjuhlat & Valmistujaiset Ylioppilasjuhlat & ValmistujaisetKihlajaiset KihlajaisetHäät HäätHääkalenteri HääkalenteriHautajaiset HautajaisetVuoden Juhlat juhlatMuita Juhlia Muut juhlatJUHLISSA MUKANA
Yritysrekisteri YritysrekisteriYritysesittelyt YritysesittelytLiity rekisteriin Liity rekisteriinMUUTA HYÖDYLLISTÄ
Tärkeitä lomakkeita Tärkeitä lomakkeitaJUHLITAAN.NET
Lisää suosikkeihisi OppaatTee aloitussivuksi Tärkeitä lomakkeitaLisää linkki / kuva MatkakohteitaYhteydenotto Artikkelit


Hääopas


Aikataulu
Hääsuunnittelija
Valmistelut
Työnjako
Kutsukortit
Mietelauseita
Muistilistat
Hääkimppu
Juhlapaikka
Ruoka & Juoma
Ohjelma
Hääpuhe
Musiikki
Valokuvaus
Polttarit
Itse hääpäivä
Hääpäivät
Hääperinteen aakkosia


Juhlapukeutuminen
Miesten pukeutumisetiketti
Liputus

Tietoa avioliittolaista
Tietoa rek. parisuhteesta
Häät - Pro-Seremoniat
Tärkeitä lomakkeita
Häämessut
Keskustelufoorumi
KauppatoriSeuraavat häitään viettävät...

Pareja kalenterissa yhteensä: 1930

Lisää hääpäivänne kalenteriin

Hääjuhlien ohjelma


Hääjuhlan ohjelma on hyvä suunnitella huolella, mutta jättää siihen muutosvara. Toisin sanoen kaikki ei välttämättä suju "kellontarkasti".
Ohjelma on hyvä suunnitella niin, että kaikelle jää aikaa;

- vapaalle seurustelulle, sillä häissä nähdään usein kaukaisempiakin sukulaisia ja halutaan vaihtaa kuulumisia

- leikeille ja visailuille, ettei aika tule pitkäksi!

- syömiselle, ihmisille ruoka-keskustelurauha, mikäli kyseessä on ruokahäät

- puheille, jotta virallisten jälkeen muutkin halukkaat saavat äänensä kuuluviin

Leikeistä

Hääleikkejä suunniteltaessa on syytä muistaa hyvän maun rajat. Miettiä millaisia vieraita on kutsuttu, mitkä ovat soveliaita leikkejä? Häiden leikit ja visailut eivät saisi loukata ketään. Pääasia, että kaikilla säilyy hyvä mieli, myös hääparilla.


[Lakananveto]     [Tuttu Juttu]     [Yksi tuoli vähemmän]
[Vaipanvaihto]    [Ilmapallotanssi]     [Piilotetut hakaneulat]
[Ryöstöt]     [Lisää ryöstömukaelmia]    [Avainleikki]
[Sutsisatsi]     [Viidakkoretki]     [Käärme Paratiisissa]


Lakananveto

Hääparin silmät peitetään huivein. Kun silmät ovat sidottuna, heille annetaan lakana, joka heidän tulee toisiaan neuvoen vetää. On siis tärkeää, että he antavat toisilleen koko ajan neuvoja. Ennen leikkiä hääpari viedään toiseen huoneeseen. Tällä välin hääväelle selitetään leikin idea eli miten he tulevat samallalailla antamaan neuvoja toisilleen hääyönä. Leikin jälkeen hääparille on hyvä selittää, miksi kaikilla oli niin hauskaa.

Takaisin alkuun

Tuttu Juttu

Hääparille tehdään etukäteen kysymyksiä TV:n Tuttu Juttu-sarjan mukaisesti. Leikissä on syytä välttää ns. inside-juttuja, joita kaikki vieraat eivät välttämättä ymmärrä. Kysymysten teossa on hyvä muistaa myös hääväki ja hääpari, toisin sanoen muistetaan hyvän maun rajat. Kuten TV:ssä hääparille voi kerätä ruusuja, jotka jäävät heille muistoksi leikistä ja/tai muistaa heitä jollain lahjalla.

Takaisin alkuun

Yksi tuoli vähemmän

Tämä leikki on häävieraille. Otetaan 11 tuolia ja asetellaan ne rinkiin. Pyydetään 12 juhlavierasta paikalle ja musiikki soimaan. DJ keskeyttää musiikin ja kilpailijat rynnivät istumaan tuoleille. Joka jää ilman tuolia, saa kuulla "tehtävänsä". Tehtävät koostuvat ympäri vuoden tehtävistä asioista, esim. "Joulukuussa vie hääparille suklaajoulukalenterit." tai "Heinäkuussa käy hääparin kanssa uimassa." jne. Tehtäviä on siis 12, kuten kilpailijoita ja ennenkaikkea vuodessa kuukausia. Nämä tehtävälaput laitetaan astiaan, josta jokainen kilpailija häviövuorollaan sieltä yhden nostaa. Leikin tarkoituksena on lähentää leikkimielisesti vieraita ja hääparia, koska luvassa on "pakollinen" vierailu.

Takaisin alkuun

Vaipanvaihto

Tässä leikissä kilpailevat hääpari molempia vanhempiaan vastaan. Otetaan huivi ja sidotaan sillä morsian oikeasta kädestään kiinni sulhasen vasempaan käteen, niin että he ovat kasvotusten. Sama tehdään myös morsiamen ja sulhasen vanhemmille. Jokaisen parin eteen kiikutetaan nukke ja vaippa. Tarkoitus on yhteispelillä, naiset vasemmalla ja miehet oikealla kädellään saada vaippa nukelle. Nopein pari voittaa.

Takaisin alkuun

Ilmapallotanssi

Kutsutaan väkeä tanssilattialle. Tanssiparien jalkaan sidotaan ilmapallo. Tehtävänä on tanssia omaa palloa suojaten ja yrittää rikkoa muiden pallot. Molemmat pallonsa puhkonut pari poistuu lattialta. Pisimpään selvinnyt pari voittaa.

Takaisin alkuun

Piilotetut hakaneulat

Sukupolvien välinen kilpailu, jossa appiukkojen ja sulhasen pukuihin piilotetaan tasamäärä hakaneuloja. Samalla sidotaan anoppien sekä morsiamen silmät kevyesti huivilla. Vaimojen tehtävänä on tunnustellen löytää miestensä vaatteisiin piilotetut hakaneulat. Nopein voittaa.

Takaisin alkuun

Ryöstöt

Häissä ryöstön kohteeksi voivat joutua morsian, sulhanen taikka appivanhemmat! Yleensä ryöstäjinä toimivat joko sulhasen tai morsiamen polttariporukka yksin tai yhdessä. Ryöstön kohde ryöstetään yllättäen ja viedään toisaalle, esim. läheiseen pubiin taikka muuhun sopivaan tilaan. Sulhaselle/morsiamelle tai mikäli ryöstön kohteena ovat heidän vanhempansa, niin molemmille tulee jokin tehtävä, jolla he saavat ryöstetyt lunastettua takaisin. Näistä perinteisimpiä ovat lunnaiden keruut eli häävierailta kerätään "kolehti", joka annetaan myöhemmin hääparille. Toinen suosittu tehtävä on laittaa sulhanen/morsian laulamaan. Jos morsian ryöstetään, voi sulhasen laittaa laatimaan tuoreelle vaimolleen runon. Vieraat saavat huudella sulhaselle 20 adjektiivia (esim. suloinen, vilkas, mahdoton...). Näistä sulhanen valitsee 10 adjektiivia, joiden tulee esiintyä vaimolle esitettävässä runossa. Aikaa sulhaselle voi antaa esim. 20 minuuttia.

Takaisin alkuun

Lisää ryöstömukaelmia

Ennen morsiamen/sulhasen todellista ryöstöä kuulutetaan, että ohjelmassa on morsiamen/sulhasen kääntäminen (=ryöstäminen, pölliminen). Morsian/sulhanen "käännetään" eli esim. sulhasen polttariporukka nostaa "uhrin" ilmaan makuuasennossa ja kääntää hänet 180 astetta ympäri... Sitten vielä ohjelmassa olisi morsiamen/sulhasen pölliminen (=ryöstäminen,kääntäminen). Jälleen kuulutus ja polttariporukka ilmaantuu taas saliin - tällä kertaa kantaen jotain puunrunkoa (=pölliä), jota pitkin morsiamen/sulhasen pitää tasapainoilla... Tuossa yllä olevassa leikissä on se idea, että kääntäminen ja pölliminen ovat ryöstön "synonyymejä". Osa noista on tuollaisia murrekysymyksiä, joten ne ei ihan 'uppoo' kaikkiin...

Takaisin alkuun

Avainleikki

Usealle naispuoliselle häävieraalle jaetaan, hääparin tietenkin tietämättä, avaimia, jotka ovat (muka) sulhasen entiseen asuntoon (jossa tämä on asunut tietenkin ilman morsianta). Kätevintä olisi, että juhlan 'juontaja' ilmoittaa asiasta vaikka tyyliin 'asunnon nykyinen asukas on valitellut jatkuvasti omilla avaimillaan tulleista naisista'. Ja tietenkin, jotta juhlaa voitaisiin jatkaa, olisi hyvä että naiset palauttaisivat nämä avaimet, ettei jäisi mitään hampaankoloon. Sitten juontaja jatkaa kertomalla, ettei morsiankaan aivan viaton ole ollut ja pyytää kaikkia miehiä, joilla on avain morsiamen luokse palauttamaan sen. Tällöin nousee yksi mies (jolle avain on annettu), joka on suunnilleen kaikkein vanhin häävieras ja köpittelee tuomaan sen avaimen... Kyseisen homman voi tietenkin tehdä toistekin päin...siis että miespuolisille vieraille jaetaan avaimia ja etsitään joko rehevä täti Eulaalia tai erittäin ryppyinen mummeli etc..

Takaisin alkuun

Sutsisatsi

Hommataan Fröbelin palikoiden SutsiSatsi-kappale ja laitetaan sulhasen polttariporukka leikkimään sitä. Laulussa kuuluu ohjeet muihin liikkeisiin, mutta SutsiSatsi-kertosäkeen aikana keinutellaan lanteita puolelta toiselle siinä asennossa, joka on otettu nauhan ohjeiden mukaisesti ja lauletaan mukana "Hei sutsisatsisatsaa...". (Ohjeet tulevat aina ennen kertosäettä ja joka kerta tulee yksi ohje lisää.) Ohjeita ovat: peukalot ylös (ojennetaan kädet suoraan eteen peukut ylhäällä), kyynärpäät taa (vedetään kyynärpäät kylkiin peukkujen pysyessä ylhäällä), polvet yhteen, peppu pystyyn, leuka ylös ja kieli ulos. On aika humoristisen näköistä, kun isot miehet keinuttelevat lopuksi ja yrittävät vielä laulaa mukana kieli pihalla. Tämän leikin voi myös ottaa esim. morsiamen ryöstön lunastusehdoksi siten, että esim. anoppi ja sulhanen leikkivät yhdessä.

Takaisin alkuun

Viidakkoretki

Morsian pyydetään yksin eteen ja häneltä kysellään, onko hän koskaan käynyt viidakossa. Sitten hänelle luvataan järjestää viidakkoretki. Sitten kysytään, ketkä miespuolisista häävieraista hän haluaisi retkelle mukaan (morsian valitsee kolme retkikumppania). Morsiamen silmät sidotaan ja avustaja asettelee lattialle esim. pyyhkeitä, jotka taitetaan kaksinkerroin pituussuunnassa. Sitten morsian viedään pyyhkeiden toiseen päähän ja kerrotaan, että edessä on rotko, jossa kuhisee käärmeitä/on leijonia tms. Ja jotta tästä esteestä päästäisiin, tulisi morsiamen kävellä rotkon yli jalat niin leveässä haara-asennossa kuin mahdollista. Näin morsian ylittää vaaranpaikan. Kun morsian on ylittänyt "rotkon", pyyhkeet levitetään auki ja kolme miesretkikumppania asettautuu vaivihkaa pyyhkeiden päälle makaamaan (heille avustaja selittää juonen morsiamen ylityksen aikana). Tämän jälkeen morsiamen silmäside otetaan pois ja tuloksena meillä ainakin oli se, että morsian nauroi kippurassa tajuttuaan tilanteen!!!

Takaisin alkuun

Käärme paratiisissa
Morsiusparille tuodaan omena, johon on pistetty parillinen määrä nuppineuloja. Kerrotaan, että käärme on päässyt paratiisiin ja nuppineulat kuvaavat näitä käärmeen puremia. Jotta hääpari saisi mokoman kuvatuksen pois rauhaansa häiritsemästä, on heidän otettava vuoronperään yksi nuppineula pois omenasta ja keksittävä yksi hellittelynimi tuoreelle aviosiipalleen. Nuppineuloja tulisi olla niin paljon, että tavanomaiset "Kulta" ja "Rakas" ym. lisäksi tulee muitakin kivoja sanoja. Nuppineuloja ei saisi olla kuitenkaan niin paljoa, että hääparilla menee "koko ilta" hääväen jo kyllästyessä.Sokos Hotel PresidenttiSokos Hotel HelsinkiCopyright © 2002- LANIQAtuotanto   |   Tervasaarenkatu 3, 48910 Kotka   |   Puh. 0408653534  |  info [a] laniqa.com   |   Sivuston käyttöehdot